Olin viikonloppuna niin puuhakas että kerkesin siivota, perata vaatekaapista kaksi isoa Ikean kassillista vaatteita kirpputorille myyntiin, tehdä maailman parasta rapurisottoa, juoda terapiaviiniä, olla sielunhoitajana eroavalle ystävälle, ostaa leipäkoneen, pestä pyykkiä, lukea kirjaa, viettää riehakkaan illan ystävien kanssa, laulaa karaokea, kärsiä krapulasta, suunnittelemaan häitä ja katsomaan leffan.

Eilen hemmottelin oman Tallinnanviikonloppunsa jäljiltä krapulaista Miestä meksikolaisella ruoalla. Tarjoilin jauhelihatortilloja ja kokeilin elämäni ensimmäistä kertaa tehdä itse salsaa. Itse en pidä paprikasta enkä chilistä ja useinhan näitä on kaupan valmiissa salsakastikkeissa. Joskus sai hieman makeahkoa ananassalsaa valmiina kaupasta mutta en ole löytänyt sitä enää pitkään aikaan. Tein itse salsan öljyssä  kuulotetusta sipulista, valkosipulista, tomaateista, mausteista ja tomaattipyreestä ja tuli kuulkaa niin hyvää että oksat pois! Mieskin söi hyvällä ruokahalulla monta lettua ja kehui vuolaasti kokkia.

Tänään tein keittiön kuurauksen ohella ensimmäisen satsin leipää leipäkoneella ja tuolla keittiön tasolla leipä tuoksuu jäähtymässä. Kohta voisi mennä maistelemaan miltä itsetehty venhä-ruisleipä maistuu!

 

1250611095_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva