Olin eilen Kätilöopistolla päiväkirurgisella osastolla nukutuksessa tehdyssä kohdun tähystysleikkauksessa liittyen meidän lapsettomuuden hoitoon. Meillä on kaksi mahdollista syytä lapsettomuuteen, miehen sperman huono laatu on varma syy ja toisena epäilyksenä oli että minulla olisi kohdussa jonkinlainen lihaskasvain joka estäisi hedelmöittyneen munasolun kiinnittymisen kohtuun.

Mentiin Miehen kanssa aamulla aikaisin Kättärille ja 1,5 tunnin odottamisen jälkeen pääsin huoneeseeni ja sain vaihtaa leikkauskaavun päälleni. Mies odotti kanssani kunnes sain esilääkityksen ja jäin sängylle odottelemaan lääkkeen vaikutusta. Leikkaava lääkäri kävi kertomassa miten toimenpide menisi ja sain esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä hänelle. Jonkun hetken jälkeen omahoitajaani kutsuttiin että potilaan voi viedä leikkuriin. Olin ilmeisesti päivän toinen potilas vuorossa. Kävelin itse leikkaussaliin koska tuplavahvasta esilääkityksestä huolimatta olin aivan tolkuissani.

Kiipesin leikkauspöydälle ja jutustelin hauskan "nukkumatin" kanssa joka kivasti kertoi koko ajan mitä tekee ja miksi ja viimeiseksi hän huikkasi että "Nähdään sitten heräämössä!" ja sitten tulikin uni. Parin tunnin päästä heräilin ja kipu alavatsassa oli kyllä aika kova. Sain heti kipulääkettä suoraan suoneen ja kun olin tarpeeksi hereillä omahoitajani tuli kärräämään minut huoneeseeni. Makoilin pedillä aikani kunnes sain kahvia, paahtoleipää, jogurttia ja tuoremehua. Miten makoisalta maistuikin se aamupala!

Ruoan jälkeen nukuin noin tunnin ja sitten pitikin päästä vessaan. Tippa oli siihen mennessä loppunut joten hoitaja irroitti minut letkuista ja avusti vessaan, sain hehkeän A4:sen kokoisen terveyssiteen laitettavaksi pöksyihin. Ihqua!Nauru

Vessareissun jälkeen nukuin vielä toisenkin tunnin ja sitten hoitaja tuli ilmoittamaan että heti kun tunnen oloni niin hyväksi että jaksan lähteä kotiin niin saan mennä. Soitin Miehelle että minua voisi tulla kohta noutamaan ja Mies saapuikin vajaan tunnin päästä. Vaihdoin omat vaatteet päälle ja köpöttelin hoitsujen huoneeseen ilmoittamaan että tämä tyttö menee nyt! Totesivat vielä että lupaamani hakija on mukana ja pääsin lähtemään kotiin.

Sain kolme päivää sairaslomaa ja suurimmaksi osaksi olen vain nukkunut, välillä Mies on vain käynyt tuomassa juotavaa ja särkylääkkeitä. Tänään Mies meni töihin mutta on jo kerennyt käymään aamulla katsomassa potilasta ja soittanut varmaan viisi kertaa varmistaakseen että kaikki on hyvin. Arvostan!

Seuraavaksi on jälkitarkastus Naistenklinikalla jonka potilaana lapsettomuusasiassa noin muutoin ollaan, tuo kohdun tähystysleikkaus vain tehtiin Kättärillä. Ja sitten meille aloitetaan inseminaatiohoidot jotka tehostetaan clomifenilla, vaikka minulla ei kyllä olekaan mitään vikaa ovulaatiossa eikä munasolujen kasvamisessa. Lääkäri kuitenkin on sitä mieltä että clomihoito kannattaa ottaa avuksi.